Traumeterapi på nerveniveau - vagusnervenStine Barr 2020Præcis og velskrevet artikel fra SPOR om vagusnerven, angst, stress og traumetilstande.

Jeg er uddannet chok/traume terapeut fra Bodynamic, en terapi til behandling af Ptsd, akutte chok og traumer og kompleks Ptsd, som kan opstår, når der er kæder af traumatiske erfaringer op gennen barndommen og eller i ungdoms- og voksenlivet. Bodynamic traumebehandling er fint i tråd med denne artikel, men arbejder med nogle mere faste strukturer i behandlings forløbet.

Man arbejder i Bodynamic med at have fokus på sikre steder, sikre personer, peakoplevekser i forbindekse med traumatiseringen, dvs der hvor den traumatiske erfaring kan have åbnet til nuet, til en sjælelig eller åndelig dimension, eller kan forstås ud fra ens spirituelle udvikling. Ved et chok bringes sindet ud i mere vågne tilstande der ikke er forskellige fra den vågenhed man arbejder med at nærme sig i buddhismen, blot er den spirituelle erfaring, som opstår ved et chok oftest indkapslet i chokerfaringen.

Ud over Bodynamicks metoder arbejder jeg gestaltterapeutisk forhold til det personlige udviklingsarbejde. Gestaltterspien har som fokus, at vi lever og mærker os selv i nuet og at derfor må al personlig udvikling tage udgangspunkt i det, der viser sig ‘nu og her’ i terapien.

Når man i nuet oplever at kroppen og energisystemet reagerer med lukningen, spændinger, fraspaltninger, stress og angst reaktioner, så benytter jeg i forlængelse af det psykoterapeutiske arbejde energiterapi og healing.

For nogen klienter er den energetiske og healings basserede måde at nærme sig problemstillingerne den mest givende og der er energiarbejde centralt i terapien, for andre giver det minderne mening og samtaleterapi med personlig tilrettelagt hjemmearbejde med meditation eller kropsøvelser giver bedre effekt.


Link til artikel om vagusnerven på Spor https://www.landsforeningen-spor.dk/vagusnerven-vejen.../

Link til artikel om vagusnerven på Spor


https://www.landsforeningen-spor.dk/vagusnerven-vejen.../