Rosa nærværsmeditationNærværsmeditation handler basalt om at forblive i en position hvor man er nærværende tilstede med det der rører sig i og uden for en.


I nærværsmeditation sidder man roligt og gør ingenting. Man prøver ikke at få noget til at være på en bestemt måde. Man prøver ikke på at undgå tankerne. Man prøver ikke på at undgå uroen i maven. Man prøver ikke på at undgå smerten i det ene ben. Man prøver på ikke at kæmpe med tingene.


Man prøver på ikke at undgå tingene. Nærværsmeditation begynder at fungerer for en, når der bliver mere stille et vågent sted bag at uroen.


Hvordan gør man så det?


'Acccept' er central i nærværsmeditation og en minimal ikke krigerisk vilje. En vilje hvis eneste intention skal være at vende tilbage til lige ‘NU OG HER’ hver gang sindet er taget på udflugt ud i et af de uendelige muligheder for adspredelse og selvforglemmelse.


Man, dvs viljen til at være tilstede, bliver hele tiden fanget af sindets spindelvæv, af uro og forførende tanker; følelser, stemninger, smerter, problemer osv. Man føres væk fra nærværet i nuet.


Nærvær er at være med det der røret sig uden at blive grebet af alle historierne. Alle de historier vi fortæller os selv som beskyttelse for at håndtere det hele.


Nærvær i nuet er at lade det, der er være uden at forsøge at snige sig uden om.


Det er nogen gange hård kost. Sidde der i meditationen og bare blive siddende uden flygtforsøg - med det der gør ondt.


Sidde der med stressen og give slip på at skulle fikse noget.

Sidde der og lade problemerne passerer revy uden at skulle stille noget op med dem og også uden at afvise dem.

Sidder der og blot vende tilbage til nuet.

Mærke kroppen, lytte til lydene, se rummet, registrere at der er tanker, som kommer og går.


Skal nærværsmeditation blive til at være i, må hjertet med.


Ikke nødvendige den store fuldstændige hjerteåbning, som får alle sårene til at rasle ud af sindets skabe. Men et stille kærligt accepterende hjerte.


Det er den rosa meditation som kommer ind i billeder her.


Det er en teknik til en kærlig forholden sig. Den rosa meditation er en blid dans med tingene. En sindets dans selvfølgelig.


Man sidder der i meditationen. Man forsøger at være tilstede i det nu, der er. Man forsøger at være det vågent og nærværende, der kommer en tanke, noget er forkert og tanken alarmerer os om, at tænke over det, vi bliver trukket med, vi genfinder pludselig os selv midt i en spekulation over den kommende selvangivelse eller opvaskemaskinen der er i udu, vi forsøger her at vågne, at opdage tankeudflugten, at vende tilbage til nu.


Det er så her den rosa teknik er en mulighed.


Der kan nemlig hurtigt opstå indre ‘krigstilstande’ eller i hvertfald en spænding mellem tankens hypnotiske kraft og så min ‘lille’ vilje til at vende tilbage til nærværet til mit ‘mu og her’.


Kampen kan føre til tydelige, eller til mere skjulte selv bebrejdelser: “Jeg dur måske slet ikke til dette her” Følelser, som kan accelerer til “Jeg dur slet ikke”.


For at undgå denne runddans sætter man ind med den rosa teknik lige her.


Man er kommet på afveje i meditationen, man har ondt i benet, man kan kun fokusere på ‘ondt i benet’, så tager man en dans med optagetheden af ‘benet’.


Man henter energi i hjertet, en omsorgsfuld Indstilling, så ser man for sig hvordan man i et rosa skær danser en blid rundtur med smerten i benet.


Altså man henter opmærksomheden tilbage til nuet, ved at give opmærksomheden lov til at fokuserer på ‘smerten i benet’ og ikke blot give den lov til at fokusere, men også lov til at interagere på en blid og kærlig måde.


Så slipper man og vender tilbage til at være vågen og opmærksom i nuet.


Det samme gøres med tankerne.


Hver gang man har tabt opmærksomheden ud ad et tankespor, så lader man opmærksomheden tage en kærlig dans i et rosa skær med den tanke, der har grebet en, inden man igen slipper den og lader den gå.


Det kan for nogle være nemmere at slippe de ting der virkelig griber opmærksomheden med denne teknik.


Nærværsmeditation er om at være vågen tilstede i nuet uden grublerier, spekulationer, føkelsesudløsning.


Følelserne passerer forbi, tankerne passerer forbi, smerten passerer forbi, angsten passerer forbi.


Den rosa teknik er en måde at slippe det faste greb om det, der virkelig besætter, sætter sig på sindet. Giv slip lyt til lydene, se på lyset, mærk energien pulserer i kroppen, mærk hjertet slå, mærk vejrtrækningen.


og dette hjælper at kunne rumme og klare de svære ting; stressen, uroen, angsten, smerten, erindringerne, følelserne, seksualiteten, abstinenserne eller hvad der nu ellers er, som er netop vores issue.


God nærværsmeditation. 🌸

.